Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0548-654371
  • info@wispels.nl
  • 0548-655411
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

02-11-2018

Autoverzekering op naam van ouders verstandig of niet

Is je auto verzekeren op naam van je ouders verstandig of niet?

Als jonge automobilist betaal je vaak een extra hoge premie voor je autoverzekering. Verzekeraars zien jonge bestuurders namelijk als een verhoogd risico, omdat zij vaker schade rijden. Veel jongeren denken dan ook goedkoop uit te zijn door hun auto te verzekeren op naam van de ouders. Toch is dit niet verstandig en kost het je op de lange termjin zelfs geld. In dit artikel lees je waarom auto verzekeren op naam ouders niet slim is en wat je beter wel kunt doen.

Autoverzekering op ouders naam vaak niet mogelijk

Staat het kenteken van de auto op je eigen naam, dan mag je bij de meeste verzekeraars de auto niet op naam van je ouders verzekeren. De autoverzekering moet namelijk altijd op naam staan van de eigenaar van de auto of diens partner.

Autoverzekering kind op naam ouders - Dan ook de auto!

Kies je ervoor de auto op naam van je ouders te zetten, dan mogen zij er wel een verzekering voor afsluiten. Bij het afsluiten vraagt de verzekeraar wel wie de voornaamste bestuurder is. Geven je ouders aan dat jij dit bent, dan baseert de verzekeraar de premie op jou en betaal je alsnog een hogere premie.

Soms verzwijgen ouders dat hun kind de regelmatige bestuurder is. Maar dit kan ernstige gevolgen hebben. Je ouders plegen dan namelijk verzekeringsfraude, omdat zij onjuiste gegevens verstrekken aan de verzekeraar. Als de maatschappij dit ontdekt, kunnen je ouders uit de verzekering worden gezet en eventuele schade die door jou is veroorzaakt, hoeft de verzekeraar dan niet te vergoeden.

Auto op naam van ouders - Mislopen schadevrije jaren

Behalve dat het dus niet verstandig is de auto op naam van je ouders te verzekeren, kost het je op de lange termijn ook geld. Je bouwt namelijk geen schadevrije jaren op als de verzekering op naam van je ouders staat. En wil je later alsnog een verzekering op je eigen naam afsluiten, dan heb je dus op papier geen schadevrije jaren en krijg je dus ook niet de no-claimkorting die je zou hebben gekregen als je al die tijd verzekerd was geweest op je eigen naam.

Door een autoverzekering af te sluiten op je eigen naam, start je direct met het opbouwen van schadevrije jaren en no-claimkorting. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens